Erkoç: Türkiye'de artık ehliyeti olmayan otomobil ticareti yapamayacak!

ANKARA'da otomotiv sektör temsilcileri ile bir araya gelen Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç,Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, "İkinci el otomobil ticareti yasasını hazırladık ve yasamız da geçti. Türkiye'de artık ehliyeti olmayan otomobil ticareti yapamayacak" dedi.

Türkiye'de otomotiv sektörünü tek çatı altında topladıklarını belirten Erkoç, "Mesleğimiz ticaret odalarından ya da sivil toplum kuruluşlarından, mesleğin dışında olan kişiler tarafından temsil ediliyordu. 2010 yılından sonra mesleğin çekirdeğinden gelmiş bizler temsil ediyoruz. Bizlerden iyi, bu işi bilen olmaz. Ben 1985 yılından beri otomotiv camiasına girmiş, bugün 30 yıldır bu mesleğin içinde olan biriyim. Sektörün sorunlarını bizden iyi bilen olmaz" dedi.

13.04.2018 Cuma 10:21:02

'BELGESİ OLMAYAN ARAÇ ALIP SATAMAYACAK'

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde kendi meslekleriyle ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Erkoç, "İkinci el otomobil ticareti yasasını hazırladık ve yasamız da geçti. Türkiye'de artık ehliyeti olmayan otomobil ticareti yapamayacak. Türkiye'de yıllık sayıları 7 milyona yakın ikinci el araç el değiştiriyor. Bu ikinci el değiştiren aracın yalnızca bir buçuk milyonu otomobil ticareti ile uğraşan bayiler, motorlu araç satıcıları tarafından yapılıyordu. Bir milyonu da gerçek tüketicileri tarafından ama 4 buçuk milyonu kayıt dışı otomobil alım satım yapan insanlar tarafından yapılıyordu. Bu yeni yasa ile beraber kayıt dışılığın ortadan kalkmasına mesleğimize bir standart getirilmesine, diğer bir taraftan da tüketicinin korunmasına fayda olacak. Yaklaşık 4 buçuk milyon aracın her birinden devletimiz 500 lira vergi alsa, yıllık 2 - 2 buçuk milyar lira Maliye Bakanlığının kasasına para girecek" diye konuştu.

Sosyal Medya’da Paylaş :

DİĞER HABERLER
12.01.2

2022 Yılı Değerli Kağıt v...

02 Nisa

Ehliyet Ve Pasaport İşlem...

Pasaport ve sürücü belgeleri bugünden itibaren nüfus mü...

12.09.2

Sürücü kurslarına ‘kota’...

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Ku...